Abia lansat, filmul despre Amy Winehouse este deja controversat: „Nu este povestea ei”

Din 24 aprilie, filmul „Back to Black” a fost difuzat în cinematografele belgiene. În Marea Britanie, filmul a fost lansat mai devreme, permițând anumitor persoane apropiate lui Amy Winehouse să vizioneze biopicul dedicat acesteia.
Trebuie spus că filmul este comparat cu documentarul „Amy” de Asif Kapadia lansat în 2015 și care a fost recompensat cu mai multe premii Grammy. Cu toate acestea, tatăl cântăreței nu a fost portretizat măgulitor. În „Back to Black” de Sam Taylor-Johnson, Mitch Winehouse are o imagine mai bună.
Relația dintre Amy Winehouse și Blake Fielder-Civil este, totuși, abordată pe larg. Cuplul se căsătorise și diferitele lor dependențe au fost acoperite masiv în presă la acea vreme. Principala parte interesată consideră filmul ca o reprezentare apropiată a realității, dar pentru Tyler James, un prieten din copilărie al cântăreței, filmul nu
i-ar fi plăcut vedetei. Acesta recunoaște în coloanele publicaiei „The Sun”: „Mi-a plăcut Blake și mă bucur că nu a fost făcut să arate ca un răufăcător absolut, pentru că nu era (…) Adesea, nu a existat nicio simpatie pentru el, de parcă ar fi fost responsabil pentru tot”. Dar el adaugă că Amy Winehouse ar fi „furioasă” pentru modul în care a fost portretizată: „Nu mă așteptam să fie realist sau complet exact. Dar a fost mai rău decât am crezut. A fost groaznic și asta nu-i face dreptate”.
Prietenul vedetei conchide: „Au diluat, au trecut peste viața sa extraordinară și au omis secțiuni întregi din povestea vieţii ei. Nu este povestea ei. Acest film ar fi putut să spună mult mai multe și să ofere o imagine mai completă a persoanei care a fost Amy (…) A fost cea mai uimitoare și frumoasă persoană pe care am întâlnit-o în viața mea. Era incredibil de amuzantă, inteligentă și abilă. Asta nu se spune”.(www.lesoir.be – 25 aprilie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (26 aprilie)