Satul Gura Siriului din judeţul Buzău este nominalizat la o competiţie internaţională de turism, alături de alte localităţi din România

Satul Gura Siriului din judeţul Buzău este nominalizat şi în acest an la o competiţie internaţională de turism, alături de alte localităţi din ţara noastră. Staţiunea a devenit în ultimii ani una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor, datorită peisajelor spectaculoase. Participarea înseamnă o şansă în plus pentru localitate de a se dezvolta şi de a atrage în continuare tot mai mulţi turişti. Relatează corespondenta RRA, Cristina Moise.
Reporter: Șase sate sunt selectate de către specialiștii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pentru concursul ”Best Turism Villages 2024”, iar Gura Siriului din județul Buzău este unul dintre acestea. De fapt este al doilea an consecutiv când este votat și ales drept finalist al competiției. Dragoș Voicu, edil în Siriu vorbește despre dezvoltarea acestei comune din Cheile Buzăului, pe axa turismului național.
Dragoș Voicu: Mergem în paralel cu tot ceea ce ține de dezvoltare, dezvoltare socială, dezvoltare a infrastructurii, că e rutieră, că este infrastructură din punct de vedere al medicinii sau mai ales din punct de vedere al turismului.
Reporter: Organizația Mondială de Turism va selecta trei dintre aceste sate. Gura Siriului din comuna Siriu ar putea fi inclus în programul ”Upgrade”, prin intermediul căruia va beneficia de suport din partea acestei organizații mondiale, dar și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate, conform desigur, rezultatelor evaluării./RADOR RADIO ROMÂNIA/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 mai)