Recomandările Ministerului de Interne pentru prevenirea incendiilor în noaptea de Înviere

Realizator: Nicoleta Turcu – Peste 2,6 milioane de persoane sunt așteptate să participe la slujbele din noaptea de Înviere, potrivit estimărilor Ministerului de Interne. Iar pentru a preveni incendiile sau alte incidente, pompierii au efectuat luna aceasta peste 3.000 de controale la biserici, hoteluri sau alte unități de cazare. Ce măsuri au luat autoritățile, aflăm de la Monica Dajbog, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne.
Monica Dajbog: Pentru a preveni producerea unor incidente favorizate de aglomerație, dar și aprinderea unor incendii din cauza folosirii necorespunzătoare a lumânărilor. Recomdăm cetățenilor să manifeste prudență crescută atunci când folosesc lumânări sau candele în timpul slujbelor religioase, pentru a reveni aprinderea hainelor, a părului sau a obiectelor din jur. Nu lăsați niciodată o lumânare sau o candelă aprinsă nesupravegheată în apropierea obiectelor uşor inflamabile sau la îndemâna copiilor.
Realizator: În zilele care urmează, pe șoselele din țară vor fi peste 1.600 de polițiști rutieri, cu peste 400 de radere, iar circulația va fi monitorizată și din elicopterele dotate cu sisteme de supraveghere video, pe baza cărora pot fi aplicate și amenzi./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 mai)