Creștinii ortodocşi și greco-catolici și neo-protestanți sunt în prima zi de Paști

Creștinii ortodocşi și greco-catolici și neo-protestanți sunt astăzi în prima zi de Paști, cea mai mare sărbătoare a creștinismului. Credincioșii au primit la miezul nopții, în fața bisericilor, lumina din lumânarea preoților, gest care simbolizează primirea veştii că Hristo s-a înviat.
La Catedrala Patriarhală din București, unde slujba a fost oficiată de Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, s-a aflat și colegul nostru, Remus Rădulescu.
Patriarhul Daniel: Veniţi să luați lumină!
Reporter: La chemarea Patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, credincioşii prezenți în număr mare la Catedrala Patriarhală, și-au aprins lumnările într-un gest simbolic al credinței că Hristos a înviat. Din mână în mână, lumina s-a răspândit în mulțime, creând în miez de noapte imaginea unei rețele luminoase. Imnul pascal a fost intonat de mai multe ori, după care s-a auzit fragmentul evamghelic de la Matei, care relatează găsirea mormântului gol în dimineața Învierii. Patriarhul Daniel a spus în predica sa că Iisus Hristos înviat este prezent și împărtășește din viața sa permanent celor ce cred în El.
Patriarhul Daniel: Ne rugăm să ne ajute pe Hristos Domnul, să simțim și noi prezența iubirii sale smerite și milostive în toată viața noastră. Sfintele Paști să vă aducă tuturor în suflet și în case pacea sfântă și bucuria preaslăvită a lui Hristos. Hristos a înviat!
-: Adevărat a înviat!/RADOR RADIO ROMÂNIA/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, 5 mai,