Recomandări pentru ultima zi liberă din această minivacanţă

Realizator: Nicoleta Turcu – Este ultima zi liberă din această minivacanţă, iar cum afară este cald, este de aşteptat ca mulţi români să iasă la iarbă verde. Pompierii atrag atenţia cu privire la regulile care trebuie respectate pentru a fi în siguranţă. Iar cea mai importantă dintre ele este să nu utilizaţi focul deschis oriunde şi în orice condiţii. Daniel Năstase este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta Tulcea:

Daniel Năstase: Nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu. Prepararea hranei în zonele de agrement se va face numai în locuri speciale amenajate. Păstraţi întotdeauna, lângă grătar, un recipient cu apă în cazul în care focul scapă de sub control. La plecare, stingeți întotdeauna focul și acoperiţi jarul cu pământ.

Realizator: O serie de recomandări au şi medicii, dat fiind că sezonul căpuşelor a început mai devreme în acest an.

Ana Maria Iancu, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa: Ca prevenție ar fi utilizarea de sprayuri repelente sau purtarea unor bluze cu mânecă lungă sau pantaloni șosete înalte atunci când ieșim în natură. Semnalul de de alarmă este dată de apariția febrei, după un interval de 3-5 zile, ulterior apărând și erupția cutanată caracteristică. Înainte de apariția acesteia predomină însă cerfalee, febră, frisoane, mialgii, simptome care pot fi confruntate co o stare pseudo-gripală./lalexandrescu/cpodea

RADOR RADIO ROMÂNIA – 6 mai