Sărbătoarea florilor la Senatul României

Ziua Europei a debutat cu inaugurarea evenimentului „Zilele Horticulturii Bucureștene”, găzduit de Grădinile Senatului României în perioada 9-12 mai și organizat sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române şi sub simbolul Bujorului, declarat oficial Floare Naţională a României prin Legea 285/22.10.2022, adoptată de Parlamentul României, la iniţiativa Facultăţii de Horticultură din Bucureşti.

La cea de-a 20-a ediţie a acestui eveniment horticol plin de culoare şi inspiraţie, publicul larg a putut admira flori și plante ornamentale, iar programul include expoziţii tematice, demonstraţii practice, precum şi ateliere şi activităţi educative şi distractive pentru întreaga familie.

Romfilatelia a fost invitată să se alăture manifestării, în cadrul căreia a expus panoul filatelic special dedicat bujorului românesc.

Dintre atracţiile programului menționăm: „Grădinile Senatului – un Memorial Uranus” – prezentare proiect şi tur ghidat, „Poveştile florilor. Flori în timbre” – o istorie florală surprinzătoare prin timbre florale artistice, ateliere de plantare şi identificare a arborilor.

De asemenea, amintim şi evenimentele „Digitalizarea în pomicultură”, „Flori de Ziua tatălui” – atelier pentru copii.

Bucureştiul, transformat în adevărat oraș al naturii și în sărbătoare a florilor, vă invită să vizitați Grădinile Senatului României.

Romfilatelia mulțumește Senatului României pentru colaborarea devenită tradițională în slujba timbrului românesc, simbol de stat și element de identitate națională și felicită organizatorii pentru un eveniment plin de culoare și parfum desfășurat în București, oraș european.

La mulți ani, Europa!

București, 9 mai 2024