Vremea anormal de rece nu va afecta desfăşurarea evenimentului Ziua Victoriei, inclusiv parada din Piața Roșie (Dmitri Peskov)

Vremea anormal de rece din luna mai nu va împiedica desfăşurarea evenimentului Ziua Victoriei (marcat în Rusia în fiecare an pe data de 9 mai, n.r.) inclusiv parada din Piața Roșie, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, într-un interviu acordat emisiunii ‘Moscova. Kremlin. Putin’, realizată de prezentatorul Pavel Zarubin.
‘Judecând după prognoza meteo, vremea va fi destul de anormală, dar acest fapt nu va afecta [parada], sperăm. Pentru militarii noştri vremea nu a fost niciodată și nici nu reprezintă un impediment. Iar cei aflaţi în zona tribunei vor primi pături, oamenii se vor îmbrăca mai gros’, a menționat el în interviul acordat emisiunii ‘Moscova. Kremlin. Putin’. Un fragment din acest interviu a fost publicat pe canalul de Telegram al prezentatorului emisiunii Pavel Zarubin. În dimineața zilei de joi, 9 mai, la Moscova se înregistrează în jur de zero grade, este înnorat, iar pe alocuri s-a înregistrat un strat de zăpadă, după ce a nins miercuri./vdraguta/ilapadat

(Agenţia de presă TASS – 9 mai)