EFEMERE – un regal la București al artistului plastic Corneliu Drăgan-Târgovişte

Corneliu Drăgan-Târgovişte, unul dintre cei mai cunoscuți și vânduți acuareliști români, vă invită la vernisajul expoziției „EFEMERE”, deschisă de luni, la Galeria Artelor a Palatului Cercului Militar Național sub patronajul Uniunii Artiștilor Plastici din România – filiala Râmnicu Vâlcea. Pe simeze sunt expuse iubitorilor de frumos cele mai noi lucrări ale artistului, reinterpretări ale unor subiecte mai vechi dar și pictură în ulei și alte surprize, împărțite în trei secțiuni:

– Acuarela clasică, cuprinzând mai bine de 60 de lucrări consacrate îndeosebi peisajului citadin.

– Proiectul „BLACK WATERS”, conținând 14 acuarele cu neașteptate contraste de lumini si umbre, ce dezvăluie farmecul unor peisaje cotidiene deseori ignorate, rezultat măiestrit al îmbinării dintre albul hârtiei și pensulația cu tentă de negru.

–  Proiectul „RECUPERĂRI”, un nume inspirat de reîntoarcerea la tehnica  picturii în ulei, aducând publicului  o serie de 17 lucrări, realizate într-o manieră pe care autorul, așa cum mărturisește, a abordat-o extrem de rar în ultimii 11 ani.

Iubitorii de frumos sunt așteptați la vernisajul expoziției, astăzi, miercuri, 22 mai, de la ora 18:00, la o întâlnire cu artistul și invitații săi,  Valentin Tănase, directorul Studioului de Arte al Armatei și criticul de artă dr. Luiza Barcan.

Lucrările se vor afla pe simeză până joi, 6 iunie, și vor putea fi vizionate între orele 11.00 – 19.00. EFEMERE este cea de-a treia expoziție, de la începutul acestui an, a artistului Corneliu Drăgan-Târgovişte, după cele vernisate la Slatina și Râmnicu Vâlcea.

Mihaela Bîlbîie

RADOR – 22 mai