La Bruxelles se fac pregătiri pentru intrarea Europei în război (Viktor Orbán)

RADOR RADIO ROMÂNIA (24 mai) – Ceea ce se întâmplă astăzi la Bruxelles este o pregătire a stării de spirit pentru intrarea Europei în război – a declarat vineri premierul ungar, în cadrul emisiunii „Bună dimineața, Ungaria!” (Jó reggelt, Magyarország!), difuzată de Radio Kossuth, din Budapesta. Viktor Orbán a afirmat că este necesar să se consolideze capacitatea de autoapărare a țării.
Prim-ministrul ungar a declarat că asemănările cu pregătirea Primului și celui de-Al Doilea Război Mondial sunt alarmante, iar politicienii și mass-media au fost destul de ocupați cu acest lucru.
„Ceea ce se întâmplă astăzi la Bruxelles și la Washington, poate mai mult la Bruxelles decât la Washington, este un fel de stabilire a stării de spirit pentru un posibil conflict militar direct, sau ceea ce am putea numi o pregătire a Europei pentru a intra în război”, a declarat premierul ungar.
Cu toate acestea, Viktor Orbán a subliniat că existența armatelor este necesară, aceasta nu duce la război, dar absența lor duce la război, deoarece războaiele sunt de cele mai multe ori cauzate de slăbiciune.
Prin urmare, premierul ungar a numit armata, soldatul, pregătirea și întărirea capacității de autoapărare necesare.

(MTI – 24 mai)/vblanka/ilapadat