Salariul minim brut va creşte de la 1 iulie

Realizator: Cristian Bâcâin – Salariul minim brut va creşte la 3.700 de lei de la 1 iulie, iar facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiţi de taxe va fi păstrată până la finalul anului, i-a anunţat pe Facebook premierul Marcel Ciolacu, după încheierea Consiliului tripartit guvern-patronate-sindicate. Prim-ministrul susţine că în acest fel România se află pe direcţia corectă pentru implementarea salariului minim european. La rândul său, vicepreşedintele BNS, Mircea Burlacu, a lăsat să se înţeleagă că ar putea avea loc discuţii cu privire la creşterea sumei deductibile:
Mircea Burlacu: Am avut ceva temeri în privința hotărârii sau nu a creșterii salariului minim, dar lucrurile au fost hotărâte exact așa cum am stabilit în ședința Comitetului Național Tripatit din decembrie. Deci salariul minim la nivel național începând de la 1 iulie va fi 3.700 lei brut, cu deducerea de 200 lei. A fost intervenția domnului prim-ministru și a spus că va discuta cu ministrul de finanțe, cu domnul Boloș, să vadă dacă această deductibilitate de 200 lei poate fi majorată. Nu am discutat o sumă. A spus să vadă dacă poate fi majorată și urmează probabil să mai avem discuții.
Realizator: Guvernul a majorat sprijinul financiar pentru persoanele cu handicap. De la 1 iulie, indemnizația pentru adultul cu handicap grav va fi de 529 lei, față de 463 în prezent, iar pentru copilul cu handicap grav de 463 lei, față de 397, cât este acum. Potrivit datelor oficiale, circa 390.000 de persoane vor beneficia de această majorare. De asemenea, executivul a aprobat ajutorul de stat pentru Tarom, iar ministrul Sorin Grindeanu susține că acesta este un pas important pentru salvarea companiei./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 mai)