Elevii de clasa a VI-a încep Evaluarea Naţională, cu proba de Limbă şi comunicare

Elevii de clasa a VI-a încep, astăzi, Evaluarea Naţională, cu proba de Limbă şi comunicare. Mâine vor arăta ce au învăţat până acum la Matematică şi Ştiinţe ale naturii. Testele trebuie rezolvate în 60 de minute, iar notele nu se trec în catalog. Are mai multe detalii reporterul RRA Felicia Mocanu:
Reporter: Probele pe care elevii claselor a VI-a le vor susține au o structură și caracteristici de evaluare similară celor administrate în anii anteriori. Testele au un nivel mediu de dificultate și vor fi evaluate în cadrul unităților de învățământ în termen de cel mult şapte zile de la data susținerii ultimului test.
Elena Ștefan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București: Rezultatele individuale obținute la Evaluarea Națională nu se afișează și nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea unor planuri individualizate de învățare, acolo unde aceasta se impune, și prin informarea elevilor și a părinților sau a reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor. De asemenea, aceste rezultate sunt trecute în portofoliul educațional al elevului. Ne ajută să particularizăm actul educațional, astfel încât elevii să aibă un parcurs optim de învățare.
Reporter: Elevii claselor a VIII-a vor susține Evaluarea Națională începând cu data de 25 iunie, iar probele scrise ale examenului de bacalaureat se vor desfășura începând din data de 1 iulie. Pentru elevii de clasa a VIII-a cursurile se vor încheia pe 14 iunie, iar pentru cei din ultimul an de liceu pe 7 iunie./RADOR RADIO ROMÂNIA//aburtica

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 28 mai)