În luna iunie, Rador celebrează bucuria copilăriei

„Prietenul vostru din oraş” a pornit astăzi, 8 iunie, într-o nouă aventură. Voluntarii Rador au ieșit la iarbă verde, alături de copiii români şi ucraineni găzduiţi la aşezământul din Vălenii de Munte al organizaţiei ProVita. Și așa cum îi stă bine unui picnic, jurnaliștii l-au împodobit cu mâncare bună, dulciuri și baloane, astfel încât toți participanții să poată petrece o zi senină, fără griji. După-amiaza a fost dedicată jocurilor.

În afara copiilor români care își au casa aici, din 4 martie 2022 sunt găzduiți și 17 copii instituționalizați ucraineni, care au fugit din calea războiului.
*
Rador este agenţia de presă a Radio România. Misiunea sa este de a oferi o informaţie profesionistă, rapidă şi complexă posturilor de radio naţionale, internaţionale şi regionale ale  Societăţii Române de Radiodifuziune.
Asociaţia ProVita este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, care îşi desfăşoară activitatea în satele Valea Plopului, Valea Screzii, Poseşti şi oraşul Vălenii de Munte din judeţul Prahova. Asociaţia a fost fondată de preotul Nicolae Tănase în anul 1991. Pe parcursul anilor, Asociaţia ProVita a reuşit să adăpostească peste 10.000 de persoane defavorizate.
Misiunea Asociaţiei ProVita este aceea de a oferi adăpost şi condiţii normale de trai copiilor abandonaţi, neglijaţi sau orfani, de a oferi îngrijire şi adăpost femeilor, mamelor şi copiilor acestora, a mamelor în devenire, a adulţilor fără adăpost şi bătrânilor părăsiţi. Pe scurt, ProVita oferă sprijin, casă şi, mai ales, sentimentul de familie celor care trăiesc în situaţii limită, indiferent de sex, rasă sau religie./cionescu
(Carmen Ionescu – RADOR)