Groază în Indonezia: Un piton uriaș de șase metri a ucis și a înghițit o femeie de 50 de ani

Farida, o femeie de 50 de ani, era dispărută de câteva zile. Plecase de acasă și hotărâse să traverseze o pădure, pentru a ajunge la o piață din satul din apropiere Kalempang, în Indonezia, pentru a vinde niște produse. Dar femeia, mamă a patru copii, nu a ajuns niciodată la destinație.
Văzând că nu s-a întors peste noapte, Noni, soțul ei, a devenit îngrijorat și i-a alertat pe ceilalți localnici, care i s-au alăturat în căutare. A doua zi au descoperit sfârşitul teribil al femeii, pe care soarta i-l rezervase: în pădure a fost găsit un piton gigantic lung de aproximativ şase metri, cu o umflătură mare în stomac. Animalul a mușcat-o pe Farida de picior și, apoi, a sufocat-o. Odată moartă, a înghițit-o din cap până în picioare, într-o operațiune dramatică, care poate dura până la două ore.
Bănuind ce era mai rău, soțul și alți săteni au ucis reptila și au găsit corpul Faridei acoperit de nămol în interiorul pitonului. „Nu mă voi ierta niciodată că mi-am lăsat soția să iasă singură. Dacă aș fi fost cu ea în acea zi, șarpele nu ar fi îndrăznit să o atingă. Îmi pare rău pentru suferința pe care a trebuit să o îndure, îmi pare rău pentru familia noastră”, a spus soțul, luând cadavrul soției sale pentru o înmormântare religioasă în districtul Pitu Riawa din Sidrap, în provincia Sulawesi de Sud.
Indonezia are o populație mare de pitoni reticulați giganți în jungla sa vastă și densă, unde aceștia pot prospera. Spre deosebire de țările vecine din Asia de Sud-Est, dezvoltările urbane nu au limitat creșterea lor.
Ultimul caz documentat al unei ființe umane înghițite de un piton datează din 2022, tot în Indonezia: atunci, Jahrah, în vârstă de 54 de ani, a dispărut în timp ce muncea pe o plantație din provincia Jambi, înainte ca localnicii să găsească un uriaș piton zăcând într-o poiană printre copaci cu o umflătură mare în burtă, două zile mai târziu.
În 2018, o altă femeie a căzut victima unui piton: Wa Tiba, 54 de ani, mamă a doi copii, a dispărut în timp ce își controla grădina de legume de pe insula Muna, din provincia Sulawesi. Sandalele și maceta sa au fost găsite a doua zi, la aproximativ 30 de metri distanță zăcea un piton uriaș cu burta umflată. (www.repubblica.it – 9 iunie)/oavram/vdraguta

RADOR RADIO ROMÂNIA (11 iunie)