Zece alimente pe care trebuie să le mâncaţi pe caniculă

Vara, dieta noastră este diferită de cea din timpul iernii – ar trebui să includă alimente mai ușoare, care conțin multe lichide. Ce legume și fructe ar trebui să mâncăm în timpul verii caniculare, a aflat Public News Service. Lista acestora include: castraveţi, kiwi, zmeură, legume cu frunze verzi, pepene verde, pepene galben, ardei gras, coacăze, dovlecel, sparanghel.
1. Castraveții proaspeți, în special cei de grădină, sunt hrana supremă de vară. Conţin aproape 90 la sută apă. În plus, sunt bogaţi în calciu, vitamina C și săruri minerale. Este mai bine să mâncaţi castraveți fără sare, altfel lichidul va reține în organism apă, ceea ce vă va afecta aspectul, pot apărea şi edeme.
2, Kiwi – acest fruct contine multa vitamina C. În plus, datorita faptului că kiwi conţine calciu, previne mai bine deshidratarea organismului. De asemenea, dacă aveţi probleme cu tensiunea arterială sau cu pulsul, adaugaţi kiwi în alimentație, acesta le va regla.
3. Zmeura – acest fruct nu numai că reduce temperatura și elimină toxinele din organism, dar, de asemenea, potolește perfect setea și îmbunătățește digestia. Cu toate acestea, cel mai bine este să acordați prioritate fructelor proaspete, deoarece beneficiile vor fi mult mai mari. Zmeura vă îmbunătăţeşte starea de spirit datorită conţinutului ridicat de miere din compoziţie.
4. Legumele proaspete cu frunze verzi sunt un depozit de vitamine și minerale. Ar fi bine să le adăugaţi în salate, brânză de vaci, preparate din carne și pește. În timpul sezonului de vară, consumați mai mult spanac proaspăt, care este o sursă excelentă de acid folic – este esențial pentru creșterea globulelor roșii.
5. La fel ca şi castraveții, pepenii sunt 90 la sută apă, așa că vara potolesc bine setea și saturează organismul. Daca vreţi să mâncaţi ceva dulce şi să vă păstraţi silueta, pepenele verde va fi desertul perfect pentru că are foarte puţine calorii. De asemenea, conține fier, mangan, fibre, pectină, hemiceluloză, vitamine B1, B2, C, PP etc.
6. Pepenele galben potolește setea, saturează organismul și are un efect benefic asupra digestiei. Pepenele galben conține acid folic, care este implicat în hematopoieză.
7. Ardeiul – ardeii conțin mult mai multă vitamina C decât, de exemplu, lămâile sau coacăzele negre. Datorită numărului mare de minerale și vitamine din compoziția sa, această legumă este pur și simplu indispensabilă în anemie, imunitate scăzută, chelie precoce și osteoporoză. Ardeiul este un excelent potolitor de sete, așa că adăugați-l în salate, faceți sucuri și smoothie-uri.
8. Coacăzul este un fruct foarte sănătos care ajută împotriva căldurii. Este un depozit de vitamine C, B1, B2, B6, B9, D, E, K, P, A, pectină, carotenoid, acid organic și fosforic. Coacăzul este folosit în mai multe scopuri: ca diuretic, antiinflamator, purificator de sânge etc.
9. Dovleceii proaspeți ar trebui consumați de cei care vor să slăbească, deoarece creează iluzia de sațietate rapidă. Dovlecelul elimină toxinele și substanțele nocive din organism. Conține vitaminele C, A, oligoelemente importante, potasiu, calciu, fier, magneziu. Poate fi adăugat aproape în orice fel de mâncare: ghiveci, clătite, salate, sucuri, smoothie-uri și chiar deserturi.
10. Sparanghelul este o legumă care conține multă apă. Este adesea folosit pentru curățare în diete. Sparanghelul conține fosfor, tiamină, calciu, carbohidrați, caroten, săruri de potasiu, lizină, aminoacizi, asparagină, cumarină, saponină, precum și vitaminele B1, B2, C, PP. (www.actualno.com – 18 iunie 2024)/pmirela

RADOR RADIO ROMÂNIA (18 iunie)