Campioana Europei vrea primul trofeu al sezonului

handbal feminin

CSM Bucuresti incepe in forta noul sezon cu duelul din Supercupa Romaniei contra celor de la CSM Roman. Partida se va disputa sambata, de la ora 17.00, in Sala Polivalenta din capitala.

 

A sasea editie a Supercupei

Este a sase editie a Supercupei Romaniei organizata de federatie. Doar doua echipe au castigat trofeul de-a lungul istoriei (HCM Baia Mare de trei ori) si Oltchim Ramnicu Valcea – de doua ori. In editia trecuta a Supercupei, CSM Bucuresti a fost invinsa in finala de HCM Baia Mare, scor 25-31.

Meciul dintre CSM Bucuresti si CSM Roman se anunta unul foarte incins. Cu a aparare foarte agresiva, formatia moldava a pus mai mereu probleme in ultimii ani „tigroaicelor”. In primavara, HCM Roman a condus chiar pe CSM Bucuresti in meciul din campionat cu doua minute inainte de final, fiind invinsa inextremis cu 22-21 in ultimele secunde.

Primul meci amical in efectiv complet

Aflata in efectiv complet dupa venirea jucatoarelor care au participat la Jocurile Olimpice de la Rio (Aurelia Bradeanu, Paula Ungureanu, Oana Manea, Majda Mehmedovic, Isabelle Gullden, Linnea Torstensson, Carmen Martin, Camille Ayglon-Saurina, Gnonsiane Niombla), echipa feminina de handbal CSM Bucuresti a disputat miercuri dupa amiaza, in Sala Apollo din Capitala, un meci de verificare in compania formatiei masculine de juniori a clubului. Cu toate ca nu s-au menajat, baietii, avand o forta mai mare, au fost atenti sa nu le accidenteze pe campioanele Europei, mai cu seama ca acestea disputa sambata, de la ora 17.00, in Sala Polivalenta, intalnirea cu HCM Roman din Supercupa Romaniei. Totodata, pentru ca forta de aruncare a baietilor este mai mare cele doua formatii au facut schimb de portari – buturile echipei masculine au fost aparate, pe rand, de Paula Ungureanu, Jelena Grubisic si Alina Iordache,

La finalul meciului test, unul in care s-au repetat scheme si variante de echipa, trei dintre jucatoarele CSM Bucuresti au vorbit despre disputa cu HCM Roman.

supercupa romanieiPaula Ungureanu: ”Ne așteaptă primul meci oficial al sezonului. Primul trofeu. Va fi un meci foarte tare, foarte motivant. Cu siguranta ca vor exista mari emotii. Suntem foarte multe jucatoare noi. N-avem decat trei antrenamente impreuna. Insa luate individual cred ca suntem valoroase. Si cu timpul vom face sa functioneze absolut totul, ca o echipa. Ii asteptam pe fanii handbalului, ai CSM-ului, intr-un numar cat mai mare la sala. Sa fie alaturi de noi. Si le multumim din suflet pentru tot”.

Bianca Bazaliu: ”Avem meciuri foarte grele si in campionat, si in Liga Campionilor. Incepem cu HCM Roman, in Supercupa. Noi speram sa fie un meci bun si sa castigam, bineinteles. Romanul ne-a pus probleme in primavara. Sa vedem unde se va face diferenta. Pe teren se va face diferenta, categoric. Dupa primele antrenamente in comun eu zic ca suntem foarte bine impreuna. Ne intelegem bine. Asta este tot ceea ce conteaza. Sa ne intelegem si sa fim unite. Eu inca mai am dureri (n.a. – a fost accidentata, entorsa la glezna, in primavara, ratand din acest motiv CM de tineret din Rusia), dar sunt ok. Pot juca. Ii asteptam pe suporteri sambata, la sala, sa fie alaturi de noi si le multumim”.

Gnonsiane Niombla: ”Imi place mult Bucurestiul. Este un oras mare, frumos. Traficul e putin bizar, insa ma adaptez usor. Cunosc sportul din Romania fiindca am jucat la Fleury alaturi de Ionela Stanca. Le cunosc pe handbalistele din Romania fiindca am tot jucat impotriva lor la diverse competitii. Primul nostru obiectiv este de a castiga meciul de sambata, cu HCM Roman, si Supercupa Romaniei. Este foarte important pentru noi. Toata lumea e increzatoare. E nevoie de un rezultat bun. Sa incepem bine sezonul. Sper ca suporterii nostri sa vina in numar cat mai mare la acest meci, cat si in intreg sezonul. Si sa-i bucuram castigand cat mai multe trofee”.

Biletele de acces la meciurile din cadrul editiei 2016 a Supercupei Romaniei la handbal pot fi procurate de pe site-ul www.eventim.ro, iar sambata, 3 septembrie, incepand cu ora 10.00, si de la casele Salii Polivalente din Bucuresti. La ora 17.00 este programata intalnirea echipelor feminine CSM Bucuresti si CSM Roman, iar la ora 21.00 va incepe confruntarea baietilor de Dinamo si CSM Bucuresti.