PNL a anunţat că va participa la sesiunea extraordinară

PNL a anunţat că va participa la sesiunea extraordinară, dar doreşte ca pe agendă să se afle şi alte subiecte, precum numirea Consiliului de Aministraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.
Ludovic Orban, preşedintele PNL: „Mi se pare foarte ciudată convocarea unei sesiuni extraordinare în vederea transferului ELCEN-ului către municipiul Bucureşti. Eu cred că mai sunt nişte paşi care trebuie făcuţi şi nu cred că parlamentarii trebuie să îşi asume răspunderea unor chestiuni legale care nu au fost rezolvate până acum de executiv. Vom şi solicita să suplimentăm eventuala ordine de zi cu puncte cum ar fi, de exemplu, numirea Consliului de Administraţie la Radio, unde nu funcţionează toate organismele legale”.
Coaliţia de guvernare ar urma să decidă, astăzi, şi dacă va fi sesizată Curtea Constituţională în legătură cu un eventual conflict juridic între Ministerul Public şi Parlament. Şefa comisiei de anchetă privind alegerile din 2009, Oana Florea, invocă refuzul Parchetului General de a pune la dispoziţia Legislativului, în copie, dosarul clasat vizând scrutinul prezidenţial./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 iulie)