O asistentă medicală și doi pacienți de la Institutul Fundeni sunt infectați cu coronavirus

O asistentă medicală și doi pacienți de la Institutul Fundeni din capitală sunt infectați cu coronavirus. Cei doi pacienți au fost transferați la spitale care tratează bolnavi de COVID-19, iar asistenta care nu prezintă simptome a fost internată.

Conducerea Institutului dă asigurări că activitatea medicală a celui mai mare spital din România nu este în pericol din cauza cazurilor de coronavirus depistate acolo. Are detalii reporterul nostru Adriana Turea.

Reporter: La Institutul Clinic Fundeni sunt testați toți pacienții care au nevoie de internare. De asemenea, sunt testaţi toți angajații care lucrează în secțiiile cu bolnavi în stare gravă. Asistenta medicală confirmată cu infecție cu noul voronavirus nu avea simptome, însă ea a fost testată pentru că au început să testeze și personalul medical, conform ultimelor priorități de testare stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică.

Asistenta medicală nu a intrat în contact cu niciun pacient, ea și toți cei care au intrat în contact cu ea o purtat echipament de protecție. Totodată cei doi pacienți au fost transferați în spitalele COVID. Managerul Institutului, Anca Coliță, a precizat că testarea pacienților și a personalului permite depistarea de timpuriu a oricărui posibil focar și identificarea cazurilor asimptomatice, astfel încât să poată fi continuată în siguranță activitatea unității medicale.

Conducerea Institutului Clinic Fundeni a mai menționat că, de două săptămâni, în unitatea medicală se fac teste pentru COVID. În prezent, se realizează 160 de teste pe zi./mnecula/aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 aprilie