Executivul are în vedere măsuri de păstrare a locurilor de muncă şi de susţinere a marilor companii

Realizator: Noi măsuri de relansare economică şi de păstrare a locurilor de muncă ar urma să fie pe agenda şedinţei de guvern de azi. Reporterul RRA transmite că va fi analizat mai ales un program de susţinere a marilor companii prin garantarea creditelor comerciale.
Reporter: Andrei Şerban – Premierul Ludovic Orban a precizat că acest program va sprijini băncile să finanţeze companiile, să finanţeze investiţiile şi să acorde credite în condiţii avantajoase pentru capitalul de lucru de care au nevoie companiile. Premierul a anunţat că va folosi toate instrumentele posibile pentru a susţine investiţiile, inclusiv prin realizarea unui fond de investiţii capitalizat din surse bugetare sau din fonduri europene, în măsura în care se va permite acest lucru.
Ludovic Orban a discutat ieri cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României despre modul de derulare a programului IMM Invest, despre planul de redresare economică şi de atragere de surse de finanţare interne şi externe.
Realizator: Alte măsuri de sprijin pentru firmele mici au fost anunţate şi de ministrul economiei, Virgil Popescu. El a explicat că sunt disponibili peste 2 miliarde de euro, bani nerambursabili proveniţi din fonduri europene, pentru antreprenorii care au avut de suferit de pe urma pandemiei. Ar urma să fie acordate granturi inclusiv pentru SRL-urile cu un singur asociat, de până la 2.000 de euro. Proiectele ar urma să devină realitate de luna viitoare./geftene/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 iunie)