Prima zi de școală, luni, în al doilea semestru, cu prezența fizică în școli

Realizator: Majoritatea preșcolarilor și elevilor din întreaga țară s-au întors luni în sălile de clasă pentru cel de-al doilea semestru al anului școlar în condiții de pandemie. Rata de infectare cu noul coronavirus în fiecare localitate este criteriul hotărâtor în funcție de care și-au reluat activitatea unitățile de învățământ, fiind în vigoare 3 scenarii. Aproape 2.200 de localități sunt în verde, puțin peste 909 în galben și 149 în cel roșu, conform unei centralizări transmise ieri. Situația este însă în dinamică. Spre exemplu, în județul Constanța prefectura a anunțat că modificarea ratei infectare cu noul coronavirus schimbă scenariile de funcționare pentru 34 de unități de învățământ, unele trecând din verde în galben. Corespondenta RRA Maria Măndiță a mers într-o școală din Galați pentru a vedea cum percep copiii întoarcerea în bănci și după luni de cursuri online.
Reporter: Pentru ca toți cei 466 de elevi din clasele I-IVși a VII-a și a VIII-a să învețe în condiții normale Andra Ionescu, directoarea Colegiului Național ”Costache Negri” din Galați a luat toate măsurile recomandate.
Andra Ionescu: Ne-am pregătit cu măștile și cu dezinfectantul necesar fiecărei clase, ne-am pregătit cu profesori instruiți care să știe să gestioneze toate situațiile ce pot apărea pe parcursul unei zile.#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 februarie)