Liderii coaliţiei se întâlnesc din nou pentru a găsi o soluţie la criza adusă de decizia USR PLUS de a-i retrage încrederea premierului Florin Cîţu

Realizator: Liderii coaliţiei se întâlnesc din nou astăzi pentru a găsi o soluţie la criza adusă de decizia USR PLUS de a-i retrage încrederea premierului Florin Cîţu. Prima şedinţă a coaliţiei de la demiterea ministrului Vlad Voiculescu a avut loc aseară, a durat aproape patru ore tensionate şi nu a adus niciun rezultat, după cum a anunţat copreşedintele USR PLUS, Dan Barna:
Dan Barna: Ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele și scenariile de lucru în baza cărora vom putea, sper eu, să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt.
Reporter: Liberalii nu au făcut declarații după întâlnire, dar înainte, conducerea partidului a anunţat susţinerea totală pentru premierul Cîțu. La fel şi UDMR, care nu crede că înlocuirea prim-ministrului ar fi o soluţie. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor:
Kelemen Hunor: Din punctul nostru de vedere, nu există o alternativă la această coaliție și la acest guvern. Trebuie să găsim acele metode prin care putem evita în viitor astfel de situații, fără să lezăm atribuțiile și autoritatea primului ministru.
Realizator: Între timp, Vlad Voiculescu a continuat cu declaraţiile privind raportarea unui număr mai mic de decese provocate de COVID-19. El a dat ca exemplu Spitalul Colentina, unde ar fi fost raportate cu 500 de decese mai puţin, şi Spitalul Militar ROL-2 Afirmaţiile fostului ministru al sănătăţii au fost contrazise rapid de Ministerul Apărării, care precizează că Unitatea Medicală ROL-2 a raportat toate decesele, în conformitate cu prevederile legale. Aceleaşi precizări le-a făcut şi Spitalul Colentina, care susţine că raportările pot fi verificate cu uşurinţă de autorităţile competente, iar din opoziţie, PSD a cerut înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă. Liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, şi-a exprimat nemulţumirea pentru că nu au fost convocate în acest sens Birourile Permanente ale celor două camere.
Alfred Simonis: Cei de la USR PLUS, de la care aşteptam să vină să susţină afirmaţiile colegului dânşilor, şi anume domnul fost ministru Vlad Voiculescu, practic au lipsit, acoperind în acest fel această falsificare a datelor, pe care le pune la dispoziţia publicului Guvernul României, guvernul Cîţu./avladucu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 aprilie)