Este prima zi de Paște pentru creștinii ortodocși, greco-catolici și neoprotestanți

Este prima zi de Paște pentru creștinii ortodocși, greco-catolici și neoprotestanți. La miezul nopții, credincioșii au primit în fața bisericilor Lumina Sfântă adusă în țară de la Ierusalim. Cum a fost sărbătorită Învierea Domnului la Catedrala Patriarhală din București aflăm din materialul realizat de Remus Rădulescu.

Patriarhul Daniel: Veniţi de luați lumină!

: Chemarea rostită de Patriarhul Daniel la Catedrala Patriarhală din București a deschis slujba Învierii la miezul nopții la care au asistat doar 500 de credincioși distanțaţi. Alte câteva sute au ascultat chemarea de pe aleea care urcă Dealul Patriarhiei. Lumina a fost împărțită fără ca mulțimea să se deplaseze, întrucât preoții au trecut printre oameni și au oferit lumina pascală. În mesajul său, Patriarhul Daniel și-a îndreptat gândul spre familiile care au suferit din cauza pandemiei și a îndemnat la gesturi care să aducă bucurie celor întristați.

Patriarhul Daniel: Să ne ajute Dumnezeu ca în aceste zile de Paște să aducem bucurie prin cuvânt și prin faptă, prin daruri, prin vizite, prin o convorbire telefonică, printr-un un semn de prețuire celor care se sunt îndoliaţi, celor care sunt întristați, celor care însingurați, celor care sunt dezorientaţi, celor care sunt într-o stare confuză. Să aducem bucurie din bucuria lui Hristos şi să aducem pace în suflete celor care sunt tulburaţi, care sunt copleşiţi de incertitudine. Prin acesta noi arătăm că împărtăşim bucuria şi pacea lui Hristos devenind vestitori ai Învierii lui Hristos! Amin! Hristos a Înviat!

-: Adevărat a Înviat!/cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 mai