Autorităţile de la Bucureşti au relaxat măsurile restrictive impuse din cauza pandemiei de coronavirus

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, duminică, relaxarea unor măsuri restrictive impuse de autorități din cauza pandemiei noului coronavirus, informează Radio România.
Începând de luni, la Bucureşti se redeschid spaţiile interioare ale restaurantelor și sălile de spectacol la 30% din capacitatea lor totală.
Decizia a fost luată ca urmare a faptului că, pentru a treia zi consecutivă, incidența COVID-19 în capitala României este mai mică de trei cazuri la mia de locuitori.
„Următorul prag, stabilit de epidemiologi, este de 1,5 cazuri la mia de locuitori, iar atunci va exista o nouă relaxare a măsurilor restrictive” – a declarat prefectul capitalei Alin Stoica. „De exemplu, sălile de spectacol vor putea fi deschise la 50% din capacitatea lor. De asemenea, vor fi permise evenimentele în aer liber cu maximum 300 de participanți” – a subliniat acesta.
Conform celor mai recente informaţii transmise de Grupul de comunicare strategică, creat în România pentru a monitoriza situația legată de răspândirea infecției, în ultimele 24 de ore au fost infectate cu coronavirus 1.307 de persoane, iar 85 de infectați au decedat. În total, în România, de la declanșarea pandemiei, s-au îmbolnăvit de COVID-19 1.056.572 de persoane. Dintre acestea 992.605 s-au vindecat, iar 28.194 au murit. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost înregistrat în România la 26 februarie 2020. https://tass.ru/obschestvo/11296631
(www.tass.ru – 2 mai)/ssirbu/dstanesc