Manifestații în fața Parlamentului împotriva intenției autorităților de a impune certificatul verde anti-COVID

În zona centrală a capitalei traficul este blocat, în zona Palatului Parlamentului, pe bulevardul Națiunile Unite și pe Calea 13 Septembrie. Poliția Rutieră dirijează circulația și solicită șoferilor să respecte indicațiile agenților din trafic. Acolo are loc un protest, la intrările oficiale ale clădirii legislativului. Manifestația a fost promovată de AUR pe rețelele sociale, iar în fața parlamentului se află și copreședintele AUR, George Simion, și parlamentarii aceastei formațiuni. Ei sunt nemulțumiți de intenția autorităților de a impune certificatul verde anti-COVID./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 21 decembrie)


Protestul AUR din faţa Parlamentului pare să fi degenerat, unii manifestanţi s-au îmbrâncit cu jandarmii care păzeau clădirea legislativiului. Ei sunt nemulţumiţi de intenţia autorităţilor de a impune certificatul verde anti-COVID. Reporterul RRA, Alexandra Cristea, este la faţa locului şi are acum detalii în direct. Alexandra, bună ziua!
Reporter: Alexandra Cristea – Bună ziua! Protestatarii au blocat toate intrările în Parlament. Aceştia încearcă să forţeze intrarea în curtea Casei Poporului, câţiva au reuşit chiar să ajungă pe scările de la intrarea în Senat. Forţele de ordine încearcă să-i scoată în afara curţii. Protestul a început paşnic de altfel, dar a degenerat pe parcurs. Uitaţi, din păcate, trebuie să revin cu alte amănunte, blochez circulaţia, aici.
Reporter: Mulţumesc, Alexandra Cristea./eendrefy/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 21 decembrie)