Calitățile ascunse incredibile ale stângacilor

Potrivit Asociației Americane de Psihologie, 10% din populație lumii este stângace. Potrivit unui studiu al Journal of Mental and Nervous Disease, e mult mai probabil ca muzicienii, artiștii și scriitorii să fie stângaci. Cu toate acestea, un studiu controversat cu peste 1.000 de persoane dezminte mitul potrivit căruia oamenii dreptaci sunt mai creativi decât cei stângaci. S-a stabilit că nimeni nu are o latură dominantă a creierului și ambele părți sunt implicate în creativitate.

Au un risc redus de apariție a unor probleme de sănătate

Un studiu publicat în Laterality a constatat că stângacii au o prevalență mai scăzută a artritei și ulcerelor. Cu toate acestea, probabil că nu are nimic de-a face cu mâna dvs. Cercetătorii cred că acest lucru este legat de ADN, de genele care sunt asociate cu stângacii.

Dvs. cunteți mai bun decât navigația

Stângacii au capacitatea de a citi hărți, de a-și aminti locurile de parcare, de a-și da seama imediat cum pot să ajungă din punctul A în punctul B? Potrivit unui studiu clasic, cercetătorii au descoperit că stângacii prezintă o rată de eroare mai mică în testul de orientare în spațiu decât dreptacii. Abilitățile de orientare în spațiu vor fi întotdeauna importante (da, chiar și în epoca GPS-ului) nu știți niciodată când dvs. și colegii dvs. dreptaci vă veți pierde în pădure și veți putea salva situația.

Stângacii sunt mai buni la jocurile video

Înainte de a întreba: Nu, acest lucru nu este legat de concurență. Cercetările de la Universitatea Națională din Australia arată că stângacii sunt superiori celor dreptaci în procesarea unor cantități mari de informații la viteză mare… cum ar fi împușcare de inamici, evitarea zombilor și evitarea coliziunilor cu mașini. Aceste constatări pot fi extinse dincolo de ecranul computerului. De exemplu, probabil că stăpâniți mai bine lista de lucruri pe care mama dvs. v-a pus să le faceți în ultima discuție la telefon decât colegii dreptaci.

Membrii familiei dreptaci se aseamănă mai mult cu dvs. decât credeți

În timp ce oamenii tind să tragă o linie în nisip între stângaci și dreptaci, cercetările încep să arate că nu este atât de simplu. Un studiu constată că oamenii dreptaci care aveau rude de sânge stângaci au prezentat mișcări ale creierului similare cu cei stângaci atunci când li s-a dat o sarcină lingvistică, în timp ce cei dreptaci fără rude stângaci au reacționat destul de diferit. Ce înseamnă asta? Dacă sunteți singurul stângaci din familie puteți simți liniștit în privința faptului că membrii dreptaci ai familiei probabil  înțeleg mai bine decât credeți(www.actualno.com-8martie)

Traducerea: Mirela Petrescu, RADOR