Încep investiţiile pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră

Extragerea primelor gaze naturale din Marea Neagră ar putea avea loc în scurt timp, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la Radio România Actualități. În următoarea perioadă vor începe investițiile în perimetrul Neptun Deep, dar și cele legate de exploatarea gazelor de la mare adâncime. Legea offshore, cu modificările intrate în procedură de urgență pentru dezbaterea în parlament, va asigura stabilitate și predictibilitate legală companiilor interesate, a dat asigurări șeful Guvernului.
Nicolae Ciucă: Există posibilitatea ca în scurt timp să putem să începem investițiile în perimetrul Neptun Deep și să asigurăm exploatarea gazelor din Marea Neagră. Totodată asigurăm exploatarea gazelor de pe teritoriul național de la mare adâncime, această investiție putând să asigure gaze începând cu anul 2024 din Marea Neagră. Avem posibilitatea să primim primele gaze la jumătatea acestui an, există deja o investiție făcută de Black Sea Oil & Gas, au semnat deja documentele de recepție, existând posibilitatea să asigurăm un miliard de metri cubi de gaze anual prin această investiție. Şi, desingur, la sfârșitul anului 2026 – începutul lui 2027 să avem primele gaze din perimetrul Neptun Deep.
Realizator: Într-o situație de criză precum cea pe care o traversează și România singura soluție sunt investițiile, iar rolul Guvernului este de a le sprijinii prin politici publice, având ca scop asigurarea stabilității și dezvoltarea economică, a mai spus premierul Nicolae Ciucă la postul nostru de radio./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 aprilie