FDA a dat undă verde: Pilulele pentru întreruperi de sarcină, vândute în farmaciile din Statele Unite

Farmaciilor din Statele Unite pot să vândă pentru prima dată pilula pentru întrerupere de sarcină Mifepristonă, conform unei noi modificări a regulilor de către Administrația Biden, transmite BBC.
Pacienții obțin în prezent Mifepristonă – un protocol farmaceutic sigur și eficient în inducerea avortului – personal de la un profesionist din domeniul sănătății.
Conform noii norme, pacientele vor putea, numai prin prezentarea unei rețete, să cumpere pilula din farmacie sau online. O decizie care ar putea extinde în mod semnificativ accesul la avort prin intermediul medicamentelor.
Pilulele pentru avort au devenit mai căutate în urma deciziei Curții Supreme de anul trecut, care a anulat dreptul federal la avort, mai multe state interzicând sau limitând drastic accesul la întreruperea de sarcină. Mai mult de jumătate dintre avorturile din Statele Unite sunt deja efectuate cu utilizarea de medicamente, mai degrabă decât prin intervenție chirurgicală, potrivit Institutului Guttmacher.
Mifepristona este administrată în combinație cu un al doilea medicament numit Misoprostol, administrat de obicei până la 10-12 săptămâni de sarcină, pentru a induce ceea ce este cunoscut sub numele de avort farmacologic. Misoprostolul, care este utilizat în mod obișnuit pentru gestionarea avortului spontan, nu este un medicament restricționat și poate fi obținut cu ușurință în farmacii pe bază de rețetă.
Dar femeile care trăiesc în cele peste 12 state în care avortul a fost interzis, vor trebui probabil să călătorească în alte state pentru a obține medicamentul. (www.ansa.it – 4 ianuarie 2023)/oavram