Războiul Occidetului împotriva Rusiei deja nu mai este un război hibrid, ci unul aproape adevărat (Lavrov)

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că războiul „hibrid” al Federației Ruse cu țările Occidentului a devenit aproape „adevărat”.

Declarația a fost făcută după încheierea discuțiilor cu ministrul de extere sud-african, Naledi Pandor. „Când vorbim despre ceea ce se întâmplă acolo, în Ucraina, spunem că acesta nu mai este deja un război hibrid, ci unul aproape adevărat, pe care Occidentul l-a pregătit timp îndelungat împotriva Rusiei, căutând să distrugă tot ce este rusesc: de la limbă la cultură, ceea ce a fost în Ucraina de secole și interzicându-le oamenilor să vorbească limba lor maternă”, a spus Serghei Lavrov (citat după RIA-Novosti).

Pe 18 ianuarie, șeful Ministerului rus de Externe a declarat că operațiunea militară a Federației Ruse în Ucraina este un răspuns la „războiul hibrid” declanșat de Occident.

Purtătorul de cuvânt al președinției Rusiei, Dmitri Peskov, spusese cu o zi înainte că țările occidentale duc împotriva Rusiei un război proxy, care „include elemente de participare indirectă la acțiunile de luptă și elemente ale războiului economic, ale războiului financiar.” Vladimir Putin afirmă că Rusia a început operațiunea militară pentru „a opri războiul”. /snicolau/schelaru

www.kommersant.ru – 23 ianuarie