În Bulgaria au loc alegeri parlamentare anticipate

Duminică, în Bulgaria au loc alegeri parlamentare anticipate. Cetăţenii bulgari sunt chemaţi la urne să-i aleagă pe cei 240 de parlamentari care vor face parte din cea de-a 49-a Adunare Naţională.

Votul se desfăşoară conform noilor reguli, alegătorii putând vota după cum doresc – cu buletine de vot de hârtie sau cu dispozitive electronice de vot. Raportarea rezultatelor scrutinului pe teritoriul ţării se va face sub supraveghere video.

Secţiile de votare din Bulgaria s-au deschis la ora 7:00, iar votul va continua până la ora 20:00. Ziua alegerilor a început normal, informează Comisia Electorală Centrală şi Ministerul de Interne de la Sofia. În Bulgaria, sunt deschise 12.000 de secţii de votare, iar în străinătate, 737, în 61 de state.

9.366 de dispozitive electronice sunt puse la dispoziţia alegătorilor din ţară, iar bulgarii din afara graniţelor pot vota electronic cu ajutorul a 245 de aparate. 4.566 de candidaţi, nominalizaţi de 15 partide şi şapte coaliţii, se luptă pentru cele 240 de locuri din legislativ. Drept de vot au peste 6,6 milioane de cetăţeni bulgari./ddaniela/gpodea

www.bnr.bg – 2 aprilie