Românii au plecat în vacanță de 1 Mai

După o iarnă destul de lungă și o primăvară capricioasă, românii s-au dus în număr mare pe litoral zilele acestea, cu ocazia minivacanței de 1 Mai. Unitățile de cazare de la mare au deja un grad de ocupare de 90%. Pentru cei pentru care apa mării rămâne încă prea rece, stațiunile Costinești și Mamaia oferă alternative. Zeci de mii de tineri din țară și străinătate sunt așteptați la concertele și festivalurile de la malul mării. Poliția Română a luat măsuri suplimentare împotriva traficanților de droguri care au încercat să profite de spectacole pentru a-și vinde marfa. Câteva zeci de persoane, inclusiv cetățeni ungari și italieni, au fost reținute zilele acestea pentru trafic sau posesie de droguri. În paralel, poliția desfășoară și o campanie de monitorizare a respectării vitezei în trafic și a dispus o serie de măsuri cu ocazia aglomerării drumurilor publice. Circulația camioanelor grele mai mari de 7,5t va fi restricționată astăzi și mâine pe autostrada A2 București-Constanța, pe DN7 Valea Oltului de la Pitești la Veștem și pe DN39 Agigea-Mangalia. Valea Prahovei a fost deja luată cu asalt de turiști. Atracții sunt și pentru vizitatorii destinațiilor eco-turistice din Țara Hațegului și Țara Dornelor, după cum a declarat Monica David, reprezentantă a Asociației de Ecoturism Țara Dornelor.

Monica David: Cu foarte multă natură, cu foarte multă verdeață, cu trasee de drumeție, de cicloturism, rafting – acestea sunt câteva dintre elementele naturale cu care îi întâmpinăm pe oaspeți, pentru că despre asta este oferta destinației de eco-turism Țara Dornelor. Este singura destinație verde a Bucovinei.

Realizator: O altă rută aleasă de români pentru minivacanță este cea către Ungaria, unde mulți au decis să meargă zilele acestea fie la ștrandurile termale, fie la Budapesta pentru vizita apostolică a Papei Francisc. După cum le transmite corespondentul nostru Ioan Suciu, din acest motiv traficul autoturismelor prin punctele de trecere a frontierei din județul Arad a înregistrat o creștere pe sensul de ieșire din țară./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 aprilie