Activităţi dedicate Zilei Veteranilor de Război

Ministerul Apărării Naţionale organizează, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, în toate marile garnizoane din ţară, manifestări speciale dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, la 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Astfel marţi, 28 aprilie, de la ora 14.00, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune,  în Aula „Alexandru Ioan Cuza” a M.Ap.N. va avea loc, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, un spectacol dedicat  veteranilor, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor decedaţi ca urmare a participării la cel de-Al Doilea Război Mondial, si personalului militar şi civil din minister.

Protagoniştii evenimentului artistic vor fi Felicia Filip, Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş, Grigore Leşe, Gheorghe Roşoga, Margareta Clipa, Ovidiu Purdea Someş, Oana Matei, Maria Guzu, Grupul de bărbaţi din Libotin, Formaţia de căluşari din Ansamblul Folcloric „Romanaţi” din Caracal, Muzica Reprezentativă a M.Ap.N. şi Orchestra de Muzică Populară Radio.

Miercuri, 29 aprilie, începând cu ora 7.30, în Bucureşti va avea loc “Maratonul Veteranilor”, iar începând cu ora 8.30, la Monumentul Eroilor Patriei – aflat pe esplanada Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” – se va desfăşura ceremonia militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori.

De la ora 10.30, la Palatul Cercului Militar Naţional, vor avea loc Adunarea Solemnă a veteranilor, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor decedaţi, ca urmare a participării la cel de-Al Doilea Război Mondial si  vernisajul  expoziţiei cu echipamente ale militarilor români combatanţi în a doua conflagraţie mondială.