Cinci cetăţeni români care au lucrat pentru Alro Slatina în Sierra Leone nu doresc să revină în ţară. MAE infirmă relatările privind decesul unui român

 18:53 – Ministerul de Externe confirmă că în Sierra Leone, stat afectat de epidemia de Ebola, sunt cinci cetăţeni români care şi-au suspendat contractele de muncă cu Alro Slatina şi un al şaselea care nu a lucrat pentru această companie. Cetăţenii români au comunicat că nu doresc să revină în România, desfăşurându-şi activitatea în condiţii normale, la o altă companie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 octombrie

***

Ministerul român de Externe infirmă decesul unui cetăţean român în Sierra Leone

16:20 – Ministerul român de Externe infirmă decesul unui cetăţean român în Sierra Leone şi îşi exprimă dezacordul faţă de mesajele vehiculate de unele publicaţii care creează panică în rândul opiniei publice.

MAE anunţă că, potrivit datelor pe care le deţine, firma ALRO Slatina nu are, în prezent, personal delegat sau detaşat în Sierra Leone, pentru că această companie şi-a rechemat angajaţii români din acest stat. Datele actuale indică posibila prezenţă a cinci cetăţeni români în Sierra Leone, care şi-au suspendat contractele de muncă pe care le aveau cu ALRO Slatina.

În prezent, Ministerul de Externe verifică situaţia celor cinci români şi monitorizează situaţia din statele africane afectate de epidemia Ebola. Potrivit RRA, MAE îşi coordonează demersurile, în special cu statele membre ale Uniunii Europene, pentru combaterea răspândirii virusului.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 octombrie