Compania italiană ENI nu exclude posibilitatea ieşirii sale din proiectul „South Stream”

Compania energetică italiană ENI, pertener al companiei „Gazprom” în proiectul „South Stream”, nu exclude posibilitatea ieşirii din acesta în cazul creşterii sumelor necesare investirii, a declarat, marţi, directorul executiv al ENI, Claudio Descalzi. „ENI va continua să participe la „South Stream”, dacă suma necesară investiţiilor nu va depăşi 600 de milioane de euro. În caz contrar, analizăm posibilitatea ieşirii din acest proiect” – a declarat Descalzi.

Potrivit afirmaţiilor lui, şi alţi participanţi la proiect (compania franceză EDF şi compania petrolieră germană Wintershall AG) întâmpină dificultăţi în găsirea finanţării necesare. „ENI nu ar fi putut niciodată să plătească 2,4 miliarde de euro, pentru că acest lucru este foarte riscant pentru echilibrul său financiar” – a declarat Descalzi.

Menţionăm că, în mass-media locale, se fac de mult timp presupuneri privind renunţarea companiei ENI la proiectul „South Stream”, mai ales ţinând cont de ultimele evenimente de la Bruxelles, unde se construiesc obstacole în realizarea acestui proiect.

www.itar-tass.com – 4 noiembrie