Comisia Europeană prezintă previziunile de toamnă

Economia Uniunii Europene se reface uşor, după cum arată previziunile de toamnă ale Comisiei, prezentate astăzi, la Bruxelles. Multe state europene, printre care şi România, au avut creştere economică în ultimul an. Cu toate acestea, evoluţia produsului intern brut nu este spectaculoasă şi, de aceea, creşterea rămâne fragilă, mai ales în zona euro, existând speranţe mai mari, însă, pentru 2015 şi 2016.

Pentru România, executivul comunitar constată că investiţiile au ajutat mult economia. Pentru 2015 şi 2016, previziunile Comisiei arată că ţara noastră va avea, în continuare, creştere economică de 2,4%, respectiv 2,8% şi o majorare uşoară a inflaţiei, după ce aceasta a scăzut foarte mult anul acesta.

Şomajul a scăzut şi el uşor faţă de anul trecut, iar pentru următorii ani se aşteaptă să scadă în continuare. Deficitul bugetar va scădea, anul acesta, până la 2,1%, iar în 2015 ar putea creşte până la 2,8%, pentru ca în 2016 să scadă din nou, potrivit previziunilor publicate, astăzi, de Comisia Europeană şi citate de corespondentul RRA la Bruxelles.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 noiembrie