Peste zece mii de vizitatori au trecut pragul Târgului Internaţional de Carte „Gaudeamus”

Peste zece mii de vizitatori au trecut, astăzi, pragul Târgului Internaţional de Carte „Gaudeamus”, organizat de Radio România, în prima zi a celei de-a 21-a ediţii a evenimentului care se desfăşoară în Pavilionul Central al complexului Romexpo din capitală. Un moment care a atras mii de participanţi a fost cel în care preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, şi-a lansat volumul autobiografic intitulat „Pas cu pas”.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a vizitat standul Radio România de la Târgul de Carte Gaudeamus, înainte de a-şi lansa volumul biografic „Pas cu pas”. Klaus Iohannis a felicitat postul nostru de radio pentru echilibru şi onestitate şi a precizat că va fi un preşedinte care va încerca să reconecteze tinerii cu cărţile.

Klaus Iohannis: Este foarte important pentru mine să dăm un semnal nu numai cu şi prin carte, să dăm un semnal pentru şi prin  cultură, la modul cel mai general. După părerea mea, cultura ne salvează.

La rândul său, preşedintele – director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a afirmat că Târgul Gaudeamus este un model de performanţă al unei instituţii de media publice care face audienţă şi a închis ultimii doi ani financiari cu profit.

Ovidiu Miculescu: Politicienii vin şi pleacă. Ăsta este un reper care, creat sub regalitate în 1928, e un reper şi Radio România face parte din istoria României. De aceea, cu tot respectul şi cu toată deschiderea, suntem dedicaţi misiunii publice şi ascultătorilor şi ne-am bucura să fiţi parte în povestea asta de succes.

Târgul Internaţional Gaudeamus, care adună, la această ediţie, peste 320 de edituri şi are programate 500 de lansări de carte, se va încheia duminică, 23 noiembrie, la ora 20.00.