Judeţul Buzău are o gamă largă de produse locale, cunoscute dincolo de graniţele sale

Vin din aceeaşi categorie valorică a Cloştii cu puii de aur şi cârnaţi cu semnătura haiducilor de odinioară în reţeta de azi. Elementul comun este apartenenţa vinului şi cârnaţilor la judeţul Buzău care le scrie în prezent povestea de succes prin localnicii care se ocupă de producerea lor. De la vinul mitraliat de germani în perioada Primului Război Mondial şi scăpat ca prin minune datorită inteligenţei producătorilor din Pietroasele şi până la vinul universitar din prezent este cale de cercetare şi medaliere cu aur mondial. În acelaşi context, cârnaţii haiducilor de la podul Buzăului scriu astăzi o poveste de succes pe mai multe continente şi ar putea fi a doua marcă tradiţională a României cu indicaţie georgrafică. Asocierea dintre vin şi cârnaţi înseamnă satisfacţie, sănătate şi succes cu acte în regulă, transmite corespondentul RRA, Cristina Moise.