Preţul mediu al unei poliţe de răspundere civilă auto RCA ar putea să crească cu aproximativ 3% anul viitor

Preţul mediu al unei poliţe de răspundere civilă auto RCA ar putea să se majoreze cu aproximativ 3% anul viitor, potrivit unei analize a Autorităţii de Supraveghere Financiară. Cu toate acestea, preşedintele Autorităţii, Mişu Negriţoiu, nu exclude posibilitatea unei scăderi uşoare, pe fondul optimizării costurilor cu reparaţiile auto şi a celor de intermediere.

Mişu Negriţoiu: Prima RCA nu e tarif de gaze, nu este o primă unică, nu este o primă controlată, nu e o primă pe care noi o manipulăm în sus sau în jos, este un rezultat al preţurilor de piaţă şi vom avea grijă să ne uităm la anumite categorii şi să ne implicăm în ponderarea acestor preţuri, mai ales în eliminarea exceselor sau, Doamne fereşte, a abuzurilor.

Realizator: Pe ansamblul pieţei româneşti, pe segmentul RCA, costurile societăţilor de asigurare reprezintă 117% din totalul primelor încasate. Acest dezechilibru pune în pericol despăgubirea adecvată a asiguraţilor. Mişu Negriţoiu a precizat însă că ASF nu doreşte o creştere a tarifelor, ci asigurarea resurselor necesare acoperirii pagubelor, în special prin reducerea costurilor – ne-a transmis redactorul nostru Iulian Olescu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 decembrie