Zece judeţe din estul şi sud-estul ţării sunt sub cod galben de ninsori şi vânt

Zece judeţe din estul şi sud-estul ţării sunt sub cod galben de ninsori şi vânt până marţi la ora 6:00. La ce manifestări ale vremii să ne aşteptăm ne spune meteorologul de serviciu Constanţa Vâlciu.

Copnstanţa Vâlciu: În sudul şi estul Moldovei, în Dobrogea şi estul Munteniei vor fi ninsori locale, iar vântul, deşi în diminuare, va prezenta intensificări cu viteze ce vor atinge în special în prima parte a nopţii 50-60 de klilometri la oră, viscolind şi spulberând zăpada. În restul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti va continua să ningă slab, iar vântul va fi în general slab. În ultima zi a anului vremea va fi geroasă dimineaţa şi noaptea în toată ţara, dar local gerul va persista chiar şi pe parcursul zilei. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -12 şi -4 grade, iar cele minime se vor încadra între -20 şi -10 grade, mai scăzute în zonele depresionare, până în jurul valorii de -25 de grade. Şi pentru Bucureşti, în ultima zi a anului vremea va fi deosebit de rece, geroasă în mare partea intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -7 grade, iar cea minimă va fi de -17, -15 grade.

Vântul a creat probleme de-a lungul întregii zile, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti. În Capitală aproape 60 de autoturisme au fost avariate de copacii care au căzut doborâţi de vânt.