Rata de promovare la simularea evaluării naţionale a fost anul acesta de aproximativ 51%

Rata de promovare la simularea evaluării naţionale a fost anul acesta de aproximativ 51 la sută, cu două procente mai mare faţă de anul trecut. Rezultatele sunt afişate în şcolile din întreaga ţară. Ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu, afirmă că acesta a fost un test înaintea examenului din vară al elevilor de clasa a opta:

Sorin Câmpeanu: În timpul rămas până la examenele naţionale, pe baza analizei rezultatelor de la simulări, se vor concentra eforturile în vederea îmbunătăţirii pregătirii care să asigure un procent mai mare de promovabilitate la examenele naţionale.

Profesorul Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, a declarat în emisiunea „Probleme la Zi” de la Radio România Actualităţi că simularea îi ajută pe elevi să se familiarizeze cu examenele scrise:

Marian Banu: Este practic primul lor examen în faţa vieţii. Ei înţeleg acum foarte clar ce înseamnă aşezat în pagină, e foarte bine să înţeleagă sensul şi semnificaţia cerinţelor din subiect. De asemenea, este bine să ştie clar că n-au voie să facă semne pe pagină, n-au voie să se grăbească, sunt copii şi trebuie să-i învăţăm cu acest lucru. Noi practic avem metodologie de simulare intenţii /…/ susţinerea examenului naţional de evaluare, că vrem, că nu vrem, în toată UE examenul scris este edificator.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 martie