Comisia de Cod electoral se reuneşte pentru reexaminarea legii privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale

Comisia de Cod electoral se reuneşte după amiază pentru reexaminarea legii privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, după ce preşedintele Klaus Iohannis a retrimis-o la parlament.
Şeful statului consideră că posibilitatea dată partidelor politice de a împrumuta bani de la persoane fizice, dar şi de la persoane juridice, altele decât instituţiile de credit, perpetuează dependenţa mediului politic de cel de afaceri. În atenţia comisiei se va afla şi raportul asupra propunerii legislative privind modificarea şi completarea Legii partidelor politice, document legislativ care stabileşte între altele că un partid se poate înfiinţa doar cu trei membri. Tot astăzi, la Comisia de Cod electoral sunt programate şi primele dezbateri asupra propunerii legislative prin care se doreşte reglementarea procedurilor de alegere a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 aprilie