Ziua Franţei a fost marcată la Bucureşti printr-o recepţie oferită de ambasadorul François Saint-Paul

La Bucureşti, Ziua Franţei a fost marcată printr-o recepţie oferită de ambasadorul François Saint-Paul, care a spus în discursul său că nu există libertate fără stat de drept, lucru valabil pentru orice ţară nu doar pentru Romania:
François Saint-Paul: Numai justiţia nu este suficientă, este necesar un efort al tuturor instiuţiilor. Încercaţi să recunoaşteţi şi să favorizaţi competenţa. Daţi administraţiei armele pentru a atrage competenţa. În concepţia noastră, statul nu înseamnă clasa politică. Construind o administraţie, se construieşte de fapt statul. E vorba despre eliberarea administraţiei de politic, pentru a pune în practică politici şi pentru a permite guvernelor să aibă la dispoziţie instrumentele necesare pe termen lung.
Realizator: La rândul său, premierul Victor Ponta, prezent la eveniment, a spus că România va face progrese în privinţa statului de drept.
Victor Ponta: Apreciez mult ce aţi spus, domnule ambasador, pentru statul de drept, pentru că trebuie să lucrăm la asta împreună, deşi noi, în România, suntem în urmă la acest capitol, în comparaţie cu Franţa, pentru că în fiecare dimineaţă contemplăm ghilotina. Sunt sigur însă că România va fi, din punct de vedere social, economic şi instituţional, o ţară europeană.
Victor Ponta le-a mulţumit şi companiilor franceze care contribuie la economia României. Aflat în vizită oficială în Spania, preşedintele Klaus Iohannis a trimis un mesaj de felicitare, adresat participanţilor la recepţia organizată de Ambasada Franţei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 iulie