A V-a ediţie a Salonului de Carte şi Muzică de la Sinaia dedicat minorităţilor

16 minorităţi din România îşi prezintă în aceste zile ultimele producţii editoriale şi muzicale, la cea de-a V-a ediţie a Salonului de Carte şi Muzică de la Sinaia. Ansambluri folclorice ale diferitelor etnii au concertat în faţa Cazinoului şi a primăriei din oraş.
Mefchiur Gafar, preşedintele filialei Bucureşti a Uniunii Democrate a Tătarilor turco-musulmani din România: Noi ne-am prezentat cu obiecte tradiţionale tătărăşti lucrate manual, foarte multe obiecte cu o vechime de peste 100 de ani, croşete, lucru manual, executate de bunica mea. De asemenea, am prezentat un costum tradiţional de domnişoară cu rochia şi culoarea caracteristică a noastră, bleu-ciel şi cu maramă, la fel, lucrată tot manual cu fir de argint, obiecte care au o vechime de peste 100 de ani şi plus toca tipică portului nostru.
Realizator: Salonul de Carte şi Muzică de la Sinaia dedicat minorităţilor din România se va încheia mâine, după patru zile de evenimente culturale – precizează redactorul nostru Alla Stâncaru Luncă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 august)