La Cluj-Napoca începe Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

Emisiunea: „Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Începe, miercuri, la Cluj-Napoca, cel mai mare târg de carte din Transilvania – Gaudeamus Radio România. Ajuns la cea de-a 23-a ediţie, evenimentul revine în Piaţa Unirii din oraș, conform unei tradiţii de aproape două decenii. Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc de la ora 12:00, dar mai multe detalii aflăm din relatarea corespondentului RRA Claudiu Pădurean.
Reporter: În Piața Unirii din Cluj, faimoasă pentru ansamblurile sale gotice și baroce, sunt înălțate 16 pavilioane, care găzduiesc 60 de standuri, la care sunt prezente 85 de edituri. Târgul oferă carte, muzică și jocuri educative. Sunt prezente câteva mii de titluri în română, în limbi de circulație internațională sau în cele ale minorităților naționale care trăiesc în România. În total, sunt programate mai mult de 40 de lansări și prezentări de carte, precum și de întâlniri ale scriitorilor cu cititorii. Prima lansare de carte este una mai deosebită și este programată de la ora 12:30. Este vorba de lansarea volumului „Naraton”, organizată de Radio România Cluj și de Editura Școala Ardeleană. Volumul a fost scris de regretatul scriitor Cornel Udrea, care a fost una dintre vocile de aur ale radioului public clujean și care s-a stins din viață acum câteva zile.
Realizator: Pentru pasionații de lectură care nu pot ajunge în Piața Unirii din Cluj-Napoca, site-ul oficial gaudeamus.ro oferă standuri virtuale, evenimente transmise live din incintă și informații la zi despre noutățile editoriale, ofertele și proiectele speciale ale participanților./RADOR RADIO ROMÂNIA/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (24 aprilie)