Cursa feroviară între Chişinău şi Iaşi va fi deservită de cel mai modern tren din Republica Moldova

Mâine va fi inaugurată o cursă feroviară între Chişinău şi Iaşi, ce va fi deservită de cel mai modern tren din Republica Moldova – a anunţat astăzi directorul Căilor Ferate Moldoveneşti, Iurie Topală. Punerea în funcţiune a rutei a fost convenită la 8 septembrie, în cadrul unei întrevederi, desfăşurate la Iaşi, a miniştrilor transporturilor din cele două ţări.
Reporter: Ina Guţu, de la Radio Chişinău – Cel mai modern tren din Republica Moldova, potrivit reprezentanţilor Căilor Ferate de la Chişinău va porni mâine pe o cursă permanentă care va face legătura între actuala şi vechea capitală a Moldovei. Potrivit directorului general al CFM, Iurie Topală, noua garnitură este dotată cu Wi-Fi şi aer condiţionat şi va oferi condiţiile necesare pentru o călătorie rapidă şi comodă. Pe teritoriul Republicii Moldova, trenul se va opri la Călăraşi şi Ungheni. În România, aceste nu se va opri decât la staţia de destinaţie – Socola, situată la periferia municipiului Iaşi. De aici, administraţia Iaşiului va pune la dispoziţia călătorilor mijloace de transport în comun către diferite zone, dar şi către principalele magazine şi centre comerciale din localitate, a menţionat Iurie Topală.
Iurie Topală: Ducem discuţii cu partea română să mergem pe ecartament până la gara feroviară din Iaşi. Mai este nevoie de a construi circa şase kilometri de cale largă.
Reporter: Noua cursă va circula zilnic, începând cu 30 septembrie şi va porni din Chişinău la ora 6:17 minute, iar din Iaşi, seara, la ora 17:20, preţul biletelor variind între şase şi opt euro, în funcţie de clasa pentru care se va opta. Copiii vor avea reducere de jumătate de preţ. Durata călătoriei va fi de aproximativ trei ore.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 septembrie