Se caută soluţii pentru a facilita accesul fermierilor la credite bancare

Subvenţiile pe suprafaţă vor fi plătite fermierilor cel mai probabil la sfârşitul lunii ianuarie, a anunţat ministrul agriculturii, Achim Irimescu. El a spus la TVR că agricultorii ar trebui să primească 53 de euro pentru fiecare hectar de pământ lucrat, dar banii întârzie din cauza unor probleme la sistemul informatic.
Achim Irimescu: În acest an, din cauza faptului că am avut o reformă a politicii agricole comune care a complicat pentru România pentru că noi am beneficiat de plata unică pe suprafaţă – SAPS-ul – şi în acest an a trebuit ca, pe lângă ce aveam anterior, o singură componentă, o singură plată, să se introducă alte cinci componente care au complicat foarte mult lucrurile şi de aceea a fost necesar dezvoltarea unui nou soft, a unui modul nou de plată.
Realizator: Banii în avans au fost achitaţi la începutul acestei luni, după ce Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură a emis ordine de plată pentru aproximativ 600.000 de agricultori. Ministrul agriculturii a mai spus că se caută soluţii pentru a facilita accesul fermierilor la credite bancare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 decembrie