Recital și master class de chitară clasică susținute de Mircea Gogoncea în cadrul Tel Aviv Guitar Week, Centrul de Muzică Felicja Blumental, 1-2 martie 2016

Tel Aviv Guitar Week va avea loc în perioada 26 februarie – 2 martie 2016 la Centrul de Muzică Felicja Blumental.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, România va fi reprezentată în program de tânărul chitarist Mircea Gogoncea care va susține un recital de chitară clasică în data de 1 martie, ora 21:00 și un master class în data de 2 martie, orele 10:00-17:00 la Centrul de Muzică Felicja Blumental din Tel Aviv (Str. Bialik nr. 26).

Programul muzical al recitalului include:

Mario Castelnuovo-Tedesco – Capriccio Diabolico, Op. 85a

Enrique Granados – 8 Valses Poéticos

Joaquin Rodrigo – Tres Piezas Españolas

Benjamin Britten – Nocturnal After John Dowland, op.70

Joaquin Clerch – Guitarresca

Niccolò Paganini – Caprice no.5

Marți, 1 martie 2016, ora 21:00, bilete și detalii suplimentare: 03-6201185 sau online http://www.fbmc.co.il/?categoryId=103473

Detalii suplimentare despre master class: 052-2867856

Mircea Gogoncea (www.mirceagogoncea.com ) este considerat a fi unul dintre cei mai talentați și de success tineri chitariști la nivel internațional. Născut în București, Mircea Gogoncea a început să studieze chitara la vârsta de 4 ani, și de atunci a concertat în întreaga lume, fiind invitat sa performeze în peste 350 de concerte live, radio sau apariții TV.  A obținut peste 153 de premii pentru muzică și încă 7 pentru rezultate excepționale în alte sfere ale artelor și științelor, printre acestea numărându-se: Premiul I la Competiția de Chitară Julián Arcas din Alemria, Premiul I la Competiția Solo GFA din Los Angeles și Premiul Publicului la Competiția Francisco Tárrega din Benicassim (Spania).

Primul său concert cu orchestră a fost la vârsta de 13 ani, împreună cu Orchestra Națională a României, interpretând Primul concert op. 30 de Giuliani. În august 2014 și-a început turneul mondial în China, unde a susținut un recital solo și un concert de cameră la Sala de Concerte din Beijing și la Lyceum Theatre. A înregistrat primul album solo în martie 2014, produs la Londra de către John Taylor. A absolvit două prestigioase programe de masterat în muzică la the Robert Schumann Hochschule Düsseldorf și the Royal Academy of Music în Londra. Este laureat al Premiului Inaugural David Russell Prize acordat de the Royal Academy of Music.

 

Programul complet al Tel Aviv Guitar Week: http://www.fbmc.co.il/?categoryId=97197