Muzeele Parisului, serios afectate de atacurile teroriste din anul 2015

parisPinacoteca din Paris, unul dintre puţinele muzee de artă private din Franţa, îşi va închide porţile în această seară, din cauza scăderii drastice a numărului de vizitatori după atacurile teroriste care au avut loc în ianuarie şi noiembrie 2015 în Paris.

Nu este singurul muzeu din capitala Franţei afectat de această situaţie, chiar şi celebrul Luvru a anunţat la finalul lui 2015 o scădere cu circa 1 milion şi jumătate de vizitatori faţă de anul precedent. Date statistice preliminare din luna ianuarie arată că industria turismului de artă a înregistrat o scădere de cel puţin 5 procente în regiunea Parisului.

Pinacoteca se închide aşadar luni seara, expoziţia actuală, care prezenta fotografii realizate de designerul Karl Lagerfeld, fiind sistată înainte de termenul oficial din luna martie. Acest muzeu găzduia de asemenea expoziţii cu obiecte din colecţii de artă private. Spre deosebire de muzeele oficiale, cele private sunt nevoite să plătească chirii foarte mari şi să perceapă TVA la costul biletelor de intrare. Conducerea muzeului speră ca acesta să poată fi redeschis peste câţiva ani, eventual într-o altă locaţie. Pe moment, o parte dintre exponate vor fi mutate în Singapore Pinacotheque de Paris.

Sursa: Reuters
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă