Şapte prinţi fantastici ai secolului XXI

Se pare că regii și reginele sunt ceva foarte îndepărtat de lumea modernă. Cu toate acestea, în unele țări, monarhia s-a păstrat, iar acest lucru înseamnă că acolo există prinți. Vă facem cunoștință cu câţiva dintre ei pentru a afla ce înseamnă să fii moștenitor al tronului în timpurile noastre.
Prințul Henry de Wales
Prinţul Henry de Wales, cunoscut ca Prințul Harry, este, probabilprintul Henry, unul dintre cei mai renumiţi moștenitori de tron din lume. După burlacul cu păr roşcat oftează toată Europa aristocratică, și nu numai. Prințul de Wales a primit rangul de căpitan al Corpului Aerian, a realizat un film documentar despre orfanii din Africa și a stabilit un record mondial prin încheierea celei mai mari tranzacții valutare (toate fondurile au mers pe acţiuni de caritate, desigur). Însă, trebuie subliniat că şi prinții mai plâng câteodată și fac greșeli: în spatele lui Harry se află un colegiu încheiat cu doi la geografie, mai multe scandaluri legate de alcool și o inimă zdrobită. Chelsea Davy, pe care Harry a cerut-o în căsătorie, l-a refuzat pe prinţ spunând că „această viață nu este pentru mine”. La urma urmei, prinţii sunt şi ei oameni la fel ca toţi ceilalţi.

bruneiPrinţul Al-Muhtadee Billah Bolkiah al Bruneiului
Al-Muhtadee Billah Bolkiah nu este o persoană mondenă şi lui nu-i prea place să fie în centrul atenţiei. Singura excepție de la acest lucru a fost nunta de lux a acestuia cu o simplă studentă, fotografiile de la nuntă răspândindu-se peste tot în lume. Spre deosebire de ceilalţi prinți cu sânge  albastru, Al-Muhtadee Billah Bolkiah are într-adevăr o ocupaţie: după încheierea Oxfordului, prinţul a ajuns în fruntea Cabinetului de Miniştri al Bruneiului. Printre hobby-urile sale se numără biliardul şi colecţia de mașini sport. Iar atunci când Al-Muhtadee va deveni sultan, reşedinţa sa va fi un palat construit din aur pur și marmură.

carl philipPrinţul Carl Philip al Suediei 
Alteţa Sa Regală Carl Philip duce o viaţă destul de calmă şi echilibrată. Prinţul Suediei este pasionat de curse auto şi de artă fotografică. El a participat chiar la crearea unor filme pentru National Geographic şi a câştigat un maraton de 90 km. Soția lui Carl Philip, Prințesa Sofia, înainte de a intra în familia regală, a lucrat ca model, instructor de yoga și chiar chelneriță. Acum, fericita familie aşteaptă sosirea primului său copil.

monacoPrinţul Andrea Casiraghi de Monaco
Andrea Casiraghi, Prințul de Monaco, se mândreşte cu faptul că a citit peste 1000 de cărți și nu suportă paparazzi – odată s-a ajuns chiar la o bătaie. Cu soția sa, Tatiana, de origine columbiană, s-a căsătorit după șase luni de la nașterea fiului lor. Printre hobby-urile și interesele sale se numără lectura, fotbalul, călăria, sporturile nautice, schiul şi colecţia de ceasuri Swatch.

iordaniaPrinţul Hussein bin Abdullah al Iordaniei
Prințul Hussein bin Abdullah al Iordaniei duce o viață foarte activă, el având doar 21 de ani, însă combină cu succes studiile universitare (în prezent studiază la Universitatea Georgetown) cu sprijinul acordat tatălui rege și pasiunea lui pentru fotbal şi motociclete. Prințul Iordaniei acordă, de asemenea, o mare atenție acţiunilor în scopuri caritabile.

denmark
Prinţul Frederic al Danemarcei
Prinţul Frederic al Danemarcei a absolvit Universitatea Harvard, a participat la o expediție polară și şi-a efectuat stagiul militar în Regimentul Regal Danez de Husari. Cu soția sa, de origine australiană, s-a cunoscut în timpul Jocurilor Olimpice de la Sydney. Prinţul Frederic şi Prințesa Mary au acum patru copii.

dubaiPrinţul Hamdan bin Mohammed Al Maktoum al Dubaiului 
Şeicul Dubaiului este adesea comparat cu personajul Disney „Aladdin” şi este cel mai invidiat burlac al Planetei. Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, pe lângă averea fabuloasă, are şi o educație excelentă și hobby-uri interesante: scrie poezie și se ocupă de sporturi extreme. De asemenea, are timp şi pentru reţeaua de socializare Instagram, unde are ca abonaţi peste 3 milioane de persoane.

sursa fotografiilor: www.adme.ru
Svetlana Sîrbu