Stare de alertă în Constanţa, după ce un avion militar american a solicitat să aterizeze de urgenţă pe aeroportul Mihail Kogălniceanu

Autorităţile din judeţul Constanţa s-au aflat, în această seară, în stare de alertă: a fost activat „planul roşu de intervenţie” după ce – puţin după ora 20:00 – un avion militar american a solicitat să aterizeze de urgenţă la Mihail Kogălniceanu. Aeronava nu avea programată vreo escală în România, dar probleme tehnice au determinat pilotul să ceară aterizarea – transmite corespondentul RRA, Mona Constantinescu, care este acum în direct, în Radiojurnal. Bună seara, Mona, câţi militari erau la bord, care este starea echipajului?
Reporter: Bună seara! La bordul aeronavei C-17 care aparţine Armatei Statelor Unite erau la bord 39 de militari. Comandantul avionului a solicitat să aterizeze de urgenţă pe aeroportul Kogălniceanu, după ce a sesizat că este fum în cabină. Aeronava plecase din Irak şi se îndrepta către Germania şi transporta echipament militar. După primirea apelului de 112, care anunţa evenimentul la nivelul judeţului Constanţa, s-a activat, aşa cum ai spus şi tu, „planul roşu de intervenţie”, aşa că toate structurile au acţionat cu mijloace şi forţele din dotare. Avionul a aterizat pe aeroport în condiţii de siguranţă, iar reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă susţin că, în urma acestui incident, nu s-au înregistrat victime, şi nici pagube materiale. Deocamdată, la această oră, aeronava C-17 se află tot pe aeroport, însă este posibil ca să-şi poată continua călătoria chiar în această seară.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 aprilie