Se redeschide celebrul Hotel Ritz din Paris

ritz-paris-hotel-lespadon_14

Spa Chanel, o sală de bal subterană, o grădină imensă și Salonul Proust, unde iluştrii oaspeţi îşi vor putea savura ceaiul de după- amiază. Acesta este noul aspect al Hotelui Ritz, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Paris, care se va redeschide în curând după patru lungi ani de lucrări de renovare. Hotelul, amplasat în Place Vendôme, a devenit o adevărată instituție a capitalei franceze chiar din 1898, anul inaugurării sale. Închis la întâi august 2012 pentru lucrări majore de renovare şi modernizare, hotelul este deţinut din 1979 de miliardarul egiptean Mohamed Al Fayed .

Varianta ”îmbunătăţită” de astăzi are 142 de camere și apartamente, în timp ce cea originală avea 159. 15 dintre aceste apartamente sunt tematice, fiind dedicate mai multor celebrităţi care şi-au lăsat amprenta asupra hotelului. De la Maria Callas la Francis Scott Fitzgerald, de la Greta Garbo la Charlie Chaplin, de la Marcel Proust la Ernest Hemingway care l-a frecventat atât de mult, încât unul dintre barurile hotelului îi poartă numele. Şi cum le-am putea uita pe Coco Chanel, care a locuit aici peste treizeci de ani şi pe prințesa Diana, care şi-a petrecut la Ritz ultima noapte înainte de accidentul fatal cu Dodi al Fayed.
Din cauza unei întârzieri a șantierului și a unui incendiu din Place Vendôme, care în luna ianuarie a distrus acoperișul și două apartamente, deocamdată hotelul se va redeschide doar parțial: pentru moment clienţii vor avea la dispoziţie doar 86 de camere, în timp ce cele trei baruri și cele trei restaurante vor fi deschise publicului în curând. Adevărată legendă a Parisului, hotelul Ritz este locul care trebuie vizitat măcar o dată în viaţă. Hemingway spunea că îşi imaginează viața de apoi desfăşurându-se într-un loc care arată exact ca hotelul Ritz, în timp ce Sophia Loren l-a numit „cel mai romantic hotel din lume”.

www. lastampa.it