Preselectie pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO), la Bucuresti

Tinerii muzicieni romani cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani sunt invitati de ARTEXIM si Institutul Cultural Roman sa participe la selectia anuala pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO). Auditiile vor avea loc pe 19 noiembrie 2016 la Bucuresti. Termenul limita pentru inscriere este 13 noiembrie 2016.

EUYO e ste un proiect muzical european care reuneste cei mai talentati muzicieni din toate tarile membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de faima internationala, intr-o orchestra care transcende barierele sociale, culturale, politice si economice. Concertele si turneele sustinute in intreaga lume, colaborarea cu personalitati ale lumii muzicale si nivelul exceptional de pregatire al muzicienilor au facut din EUYO una dintre cele mai prestigioase orchestre ale lumii.

Participarea la concerte si turnee si sesiunile de pregatire a tinerilor muzicieni selectati in orchestra sunt finantate in totalitate de EUYO.

EUYO sustine turnee anuale in cele mai importante sali de concerte si festivaluri ale Europei. Fiecare turneu este precedat de o perioada de rezidenta, de studiu si repetitii intensive. Pe langa turneele traditionale, EUYO sustine frecvent concerte si turnee in Europa si pe alte continente.

Pentru cele aproximativ 130 de locuri din orchestra se organizeaza anual selectii in fiecare tara. Chiar si membrii actuali ai orchestrei trebuie sa se prezinte la auditii pentru a-si pastra locul. De asemenea, EUYO are o lista de rezerve de aproximativ 200 de muzicieni, care au sansa sa cante in orchestra in timpul anului.

EUYO ofera sansa unei experiente profesionale unice pentru tinerii instrumentisti care isi doresc o cariera de muzicieni in orchestra. Dezvoltarea tehnicii interpretative la cel mai inalt nivel, experienta marilor sali de concert, intalnirea cu cei mai buni maestri ii pregatesc pentru o cariera internationala de succes. Peste 90% dintre membrii EUYO ajung muzicieni profesionisti de marca, iar cea mai mare parte a lor isi gasesc cu usurinta locul in orchestrele de prim rang ale Europei.

„EUYO ofera o experienta nepretuita pentru viitoarea generatie de mari muzicieni. Este o adevarata piatra de temelie pentru inceputul unei cariere de succes. A fost si va fi mereu o orchestra unica.” – Vladimir Ashkenazy

In urma auditiilor de la Bucuresti din februarie 2015, doi muzicieni romani au fost selectati ca membri in Orchestra Europeana de Tineret – Theodor Antoniu Andreescu (viola) si Sorin-Vlad Spasinovici (viola) – Albert Papp (viola) fiind pastrat pe lista de rezerve.

In Romania preselectia va avea loc in data de 19 noiembrie 2016, la Bucuresti, si va fi organizata de ARTEXIM.

Detalii complete privind conditiile de participare si inscriere pe www.euyo.eu/apply.  

Data limita pentru inscriere: 13 noiembrie 2016.

Incepand cu anul 2010, participarea muzicienilor romani la EUYO este sprijinita de Institutul Cultural Roman.